Αναζήτηση

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 23-2-2017 ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ VIVLIA4U

Vivlia4U και...


'' Η γλυκιά γεύση συνοδεύει τους ανθρώπους σε όλες τις φάσεις της ζωής τους. Το κέρασμα στους φίλους για τα γενέθλια, για τους γάμους και τις γεννήσεις έχει πάντα ζάχαρη. Ακόμη και για τον θάνατο οι άνθρωποι έχουν κέρασμα.
Μπορείς να τα βάλεις με τη ζωή και τον θάνατο; Όχι! Μόνο να γιορτάσεις μπορείς. Να τα πασπαλίσεις με ζάχαρη και να τα αποδεχτείς. ''

Ένα απόσπασμα από το βιβλίο της Βάσια Ακαρέπη
'' Το αίνιγμα της κερασόπιτας '', πιστεύουμε πως θα ήταν η καλύτερη εισαγωγή για να δώσουμε έναν τόνο από την ατμόσφαιρα της χτεσινής πρώτης παρουσίασής του, στο Public Συντάγματος.
Έναν τόνο μόνο, γιατί τους υπόλοιπους υπέροχους τόνους της βραδιάς, έδωσαν οι συντελεστές της εκδήλωσης!

Η φιλόλογος Αρχοντία Παπαδοπούλου, μίλησε με μεγάλη αγάπη, για το τι αισθάνθηκε όταν διάβασε το βιβλίο.
Η συγγραφέας Maria Stefanou επικεντρώθηκε στην προσωπικότητα της Βάσιας Ακαρέπη και στη φιλία χρόνων που τους ενώνει, και μας άφησε μικρές γεύσεις αινιγματικές κι αυτές, για την Κερασόπιτα και ... το αίνιγμά της!
Η συγγραφέας Βάσια Ακαρέπη πολύ γλυκιά και εμφανώς συγκινημένη, μίλησε για το βιβλίο της και το κίνητρο που την ώθησε στη συγγραφή του.
Άψογη ήταν, η Jenny Koukidou, αρχισυντάκτρια της σελίδας koukidaki, στο συντονισμό της συζήτησης.

Η βραδιά έκλεισε με όλους εμάς, να γευόμαστε θεσπέσια γλυκίσματα, εμπνευσμένα από τα κεράσματα της ηρωίδας του βιβλίου, της θείας Μάρθας , και φτιαγμένα με πολύ μεράκι από τους φοιτητές του τμήματος Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

Παρά τις δυσκολίες λόγω της χτεσινής απεργίας, η αίθουσα ήταν κατάμεστη. Φίλοι της Βάσιας και φίλοι του βιβλίου απόλαυσαν την παρουσίαση.

Ήταν εκεί οι συγγραφείς, Άννα Γαλανού από εκδόσεις Διόπτρα, Βενετία Πιτσιλαδή- Σούαρτ Wanda Chuard από εκδόσεις Ωκεανός,
Ισμήνη Μπάρακλη από εκδόσεις Ψυχογιός, Maria Xiou από εκδόσεις Έξη, Tatiana Tzinioli από εκδόσεις Πηγή, Georgios Tzitzikakis από εκδόσεις Ωκεανίδα, και Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης από εκδόσεις Πνοή.

Η όλη διοργάνωση στήθηκε άψογα όπως πάντα, από τις Εκδόσεις Διόπτρα - Dioptra Publications!

Μ.Κ.
Γ.Ζ.

https://www.facebook.com/vivlia4U/posts/1645847282388316

Share this:

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου